Lisabon Uskrs

rubicon-lisabon
rubicon-lisabon
rubicon-lisabon
rubicon-lisabon
rubicon-lisabon

Program putovanja:

1.Dan: (Subota 15.04.2023.)Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u 05.00h. Let za Beč kompanijom TAP u 7.00h (let OS 740). Dolazak u Beč u 08.10h.Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 13.25h (let TP 1271). Dolazak u Lisabon u 16.00h (po lokalnom vremenu).

2. Dan: (Nedelja 16.04.2023.) Doručak u hotelu. Nakon doručka, odlazak fakultativni izlet na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku:Trg Markiza de Pompala, Rosio, Trg Restauradores, Avenija Slobode, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima,Spomenik otkrićima…Nakon razgledanja, slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan: (Ponedeljak 17.04.2023.) Doručak u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak odlazak na fakultativni izlet Sintra – Kabo da Roka - Kaškaiš. Sintra, večna inspiracija umetnika, grad u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta i koji je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO 1995. godine. Poseta Nacionalnoj palati (National Palace) koja osim zanimljive arhitekture i bogatog enterijera predstavlja riznicu zanimljivih anegdota iz života portugalskih kraljeva. Nakon obilaska palate, slobodno vreme za šetnju šarmatnom Sintrom, nakon čega se put nastavlja ka najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope – Kabo da Roka, mesto gde se završava kopno i počinje more, mesto jedinstveno samo po sebi, kako ga je opisao čuveni Portugalski pesnik. Nakon Kabo da Roke, kratkom vožnjom dolazi se do Kaškaiša gde su tokom II svetskog rata mnoge evropske kraljevske porodice našle sigurno utočište na obali Atlantika. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. Dan: (Utorak 18.04.2023.) Doručak u hotelu. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na petočasovni fakultativni izlet – Svetilište Cristo Rei i Vinarija Bacalhoa. Kada se iz Lisabona pređe reka Težo mostom 25.April, ubrzo se stiže do svetilišta i velelepnog spomenika Cristo Rei (Hristos Kralj) koji sa svojih 110m visine i raširenih ruku, kao da pred sobom štiti glavni grad.Liftom se može popeti do samog podnožja spomenika odakle se pruža jedinstven pogled od 360º na celu okolinu grada, od Sintre na zapadu ,do "Mora Slame" na istoku, pa sve do Palmele i Arrabide na jugu. U nastavku putovanja posećuje se vinarija Bacalhoa, imanje koje je u manjem obliku nastalo još u XV veku i vremenom je prošlo kroz mnoge faze. Kao vinarija Bacalhoa, pod parolom "umetnost, vino i strast", postoji od 1922 i danas ima oko 1200 ha vinograda po celoj zemlji, sa 40 poseda, 40 sorti grožđa i 4 podruma. Nakon ture, povratak u Lisabon. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: (Sreda 19.04.2023.) Doručak u hotelu. Napuštanje hotela u 04.00h, transfer na aerodrom. Let za Beč kompanijom TAP u 07.10h (let TP 1272). Dolazak u Beč u 12.35h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 16.55h (let OS 737). Dolazak u Beograd u 17.55h. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

Organizator putovanja: Ponte Travel

  Na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona, u blizini Campo Pequeno Square.

  Hotelski smeštaj

  Dvokrevetne sobe

  TV/SAT TV
  Wi-Fi

  Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking.

  Avion
  Doručak
  4

  *Cene fakultativnih izleta po osobi(podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika)

  -Trg Markiza de Pompala, Rosio, Trg Restauradores, Avenija Slobode, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima,Spomenik otkrićima 25 EUR
  -Sintra – Kabo da Roka - Kaškaiš 50 EUR odrasli / 40 eur deca do 12 godina
  -National palace 13 eur po osobi

  -Svetilište Cristo Rei i Vinarija Bacalhoa 35 eur odrasli / 25 eur deca

  -Statua Hrista 7 eur po osobi

  -Vinarija 7 eur po osobi

  5 dana/4 noći
  743 eur
  Odraslih osoba:
  Dece:

  Slične ponude