Sarajevo-1 nocenje

sarajevo-2022
sarajevo-2022

Sarajevo je takav grad da se u njemu i stranci osećaju kao da su kod kuće. Čak ni širenje grada izgradnjom visokih nebodera nije moglo oduzeti šarm nebrojenim kafeima i vekovnoj tradiciji gostoprimstva. Samo nekoliko mesta na kugli zemaljskoj se može pohvaliti sa katoličkom i pravoslavnom crkvom i džamijom i sinagogom koje su udaljene tek jednu laganu šetnju jedna od druge. Ako postoji grad u Evropi koji bez imalo muke spaja istok i zapad onda je to Sarajevo.

 

 

1. DAN        NOVI SAD

Polazak iz Novog Sada oko 23:30h sa parkinga kod Lokomotive na Železničkoj stanici. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju, pored Šapca, prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN        SARAJEVO

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrela Bosne (5,00€).  Odlazak u hotel na smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

3. DAN SARAJEVO – VISOKO – NOVI SAD

Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vreme ili fakultativni polazak u Visoko (20,00€) u posetu bosanskim piramidama: piramida Sunca, Meseca, Ljubavi, Zmaja I Hrama Majke Zemlje. Uz podzemne lavirinte posebni po visokoj koncentraciji negativnih jona, koji omugućavaju telu da se psihički i fizički revitalizuje. Polazak grupe za Novi Sad uz planirani povratak u večernjim satima.

    Odraslih osoba:
    Dece: