RONJENJE U EGIPTU- Idealni izlet za celu porodicu

RONJENJE U EGIPTU- Idealni izlet za celu porodicu

 

Egipat je poznat po sjajnim mestima za ronjenje. Najlepši koralni grebeni se nalaze malo dalje od obale.

Za ronjenje u Hurgadi ili Šarm el Šeiku nije potrebno veće ronilačko iskustvo od onog koje poseduje svaki prosečni kupač.

Ronjenje u Egiptu  preporučujemo kao jedinstvenu priliku ne samo ljubiteljima ronjenja ili iskusnim roniocima nego i svima ostalima plivačima i ljubiteljima prirodnih lepota iz jednostavnog razloga: Videćete ono što vas je predhodno impresioniralo gledajući stotine neverovatno raznobojnih ribica drečavih boja u plavetnilu mora u nekoj tv emisiji, ali ovog puta upravo neposredno ispred i ispod vas. A  o prilici da se zaljubite u ronjenje i da ne govorimo... Naravno nad koralnim grebenima se može samo plivati i sa maskom plutati i gledati čarobni podvodni svet, jer ronjenje nije obavezno. Idealni izlet za celu porodicu!

Organizacija izleta ronjenja u Crvenom moru je vrlo jednostavna i pogodna za sve uzraste preko 12 godina. Posle organizovanog prevoza, ukrcaja na brod i kraće ali lepe plovidbe do koralnih grebena, dolazi se do mesta za ronjenje. Brod se zaustavlja, silazak sa broda u more je jednostavan i lak, a dubina vode relativno plitka.

Pored opštih upustava vezanih za boravak na suncu, važno je poštovati upustva organizatora izleta po pitanju opreme (masku i peraja možete je uzeti na brodu ili bolje je poneti svoju*). Ako želite kontakt sa podvodnim koralnim grebenom koji je oštar a i zaštićen zakonom pa se ne sme odlamati i prisvajati, imajte gumene rukavice...

Ponesite nekoliko komadića hleba od doručka da namamite ribice da plove oko vas... Uživajte.

Nakon dovoljno vremena za kupanje i ronjenje vraćate se u luku i dalje za vaš hotel.

Preporuke:

*Za one koje se spremaju da rone u Crvenom moru preporučujemo da imaju svoju opremu za ronjenje: Kvalitetnu i odgovarajuću masku i peraje obavezno, kao i posebne gumene rukavice ako želite da se pridržite za koralnu povišinu prilikom ronjenja. Danas možete pronaći mnoštvo različitih vrsta opreme za ronjenje s maskom - maske za celo lice, klasične maske, jednostavne naočare za plivanje itd. Ukoliko želite da kupite opremu za ronjenje u Hurgadi posetite Kleopatrin Bazar gde  je cena za masku za celo lice 30$ a klasični set za ronjenje je 25$.

Dodatna i sad neizbežna oprema je podvodna kamera ili vodootporan mobilni telefon koja će zabeležiti vaše ronjenje u jednom od najatraktivnijih mesta za rinjenje na svetu.

Nemojte posedovati u torbi vredne stvari koja se ostavlja na brodu prilikom ronjenja i kupanja.