Rafting

GDE MOGU REZERVISATI ORGANIZOVAN ODLAZAK NA RAFTING:

Za rezervaciju raftinga, organizaciju prevoza za rafting iz Beograda i za dodatne informcije o izboru rafting kampa i samom raftingu informacije možete dobiti u turističkoj agenciji na Voždovcu, Vojvode Stepe 146, na telefon 011 3981411 ili slanjem upita na email upit@rubicontravel.rs

Program raftinga i rezervacija može se dobiti u turističkoj agenciji u Beogradu ovde

Šta je rafting?

Rafting je organizovana plovidba posebno odabranim delom uglavnom planinske reke koja prolazi kroz izrazito lepe prirodne predele u cilju ispunjenja zadovoljenja potrebe zainteresovanih za rafting da na neposredan način oseti lepotu, snagu i moć prirode. Plovilo je posebno dizajnirani gumeni čamac napravljen da izdrži oštre prirodne prepreke u toku plovidbe, kojim upravljaju svi u čamcu veslima, a na komande jednog u čamcu koga nazivamo skiper. Skiper je posebno utreniran i sa mnogo neposrednog iskustva upravljač čamca koji dobro poznaje osobinu reke i terena, i koji obavezno ima sve dozvole za upravljanje raftingom i obavljanjem ovog posla.

Gde su gosti raftinga smešteni?

Pre nego što putnici postave pitanje gde i kako otići na rafting, ili ko organizuje odlazak na bezbedan rafting Rafting rekama Srbije, Republike Srpske, BiH i Crne gore, moraju se informisati kako se organizuje rafting iz Beograda, Novog Sada odnosno iz Srbije. Takođe je pitanje kako doći na rafting i da li neko organizuje paket aranžman za rafting sa uključenim organizovanim prevozom i koliko košta, koja je cena raftinga. Treba znati da aranžman i organizaciju raftinga organizuje Rubicon travel  u saradnji sa određenim specijalizovanim rafting agencijama koje osim zvanično kategorisanih smeštajnih kapaciteta sa punom infrastrukturom, poseduju sve što je potrebno za bezbedan rafting. Naši partneri unajmljuju ili zapošljavaju iskustvene skipere sa specijalnim zvaničnim licencencama za posao upravljanja gumenim čamcima ( licenca i kurs IRF International Rafting Federation) , gumene čamce i opremu sertifikovanu za rafting (CE sertifikati) , i naravno sve licence i osiguranja namenjene za ovaj posao.

Rafting se organizuje u specijalnim gumenim čamcima izrađenim za potrebe raftinga, kapaciteta uglavnom za 8-12 osoba. Organizator mora da učesnicima raftinga organizuje kvalitetan kurs vezan za bezbednost, ponašanje i ulogu svake osobe u čamcu, pravilno rukovanje opremom za rafting i predstavljanjem plana raftingovanja...

Potrebno je organizovati aktivan doživljaj bez ulaska u bilokakav rizik ugrožavanja zdravlja i života učesnika raftinga u cilju uživanja u prirodi same reke i krajolika kroz koji se plovi, vodeći računa da se prirodna sredina ni u jednoj situaciji ne izmeni, remeti ili ošteti.

Posebno se vodi računa o zdravstvenim okolnostima i rizicima putnika, tj da li su mentalno i fizički spremni za raftingovanje. Putnici koji nisu sigurni da mogu realizovati plovidbu bez zdravstvenih rizika moraju se pitati da li treba da se upuštaju u rafting, imajući u vidu da po ostiskivanju na rafting nema povratka na početno mesto u toku raftinga i mogućnosti da se promenom svog zdravstvenog stanja u toku raftinga utiče na očekivano lep doživljaj ostalih veslača u čamcu.

Putnicima iz Srbije preporučijemo da odlazak na rafting uklope u višednevno putovanje kojom prilikom mogu da upoznaju turističke znamenitosti i prirodne lepote duž puta do mesta raftinga.

Iako većina kampova ima odlične uslove za rafting, vrlo je važno izabrati rafting kamp sa dobrim smeštajem, kvalitetnom i sigurnom opremom, iskusnim skiperima i konačno dobrom zabavom.

Paket aranžman koji obuhvata više dana putovanja od kojih deo putovanja čini rafting možete videti ovde.

Za sve detaljne informacije o organizaciji raftinga Rubicon travel, agencija na Voždovcu vam stoji na raspolaganju.