POZOVITE AGENCIJU

Kineski trougao - Hong Kong, Makao, Guangdžou

Kineski trougao - Hong Kong, Makao, Guangdžou

HONG KONG čije ime znači "Mirišljava luka", je mali arhipelag u Južnom kineskom moru koji se prostire na površini od 1104km2. Nekadašnja kolonija britanske krune postala je 1997.g. Specijalna administrativna oblast Narodne Republike Kine. Danas je atraktivna svetska metropola u kojoj živi preko 7 miliona ljudi raznih nacionalnosti. To je ujedno i jedan od najbogatijih azijskih gradova, sedište velikih internacionalnih i kineskih kompanija.

Kina - Carska Istorijska Tura

Kina - Carska Istorijska Tura

Za Kineze Kina je – centar sveta. Za one koji je nisu upoznali idoživeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka sveta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrednostima moglo samo naslućivati.Baš takva Kina je oduvek interesovala i mamila Evropljane.

Maldivi

Maldivi

Maldivi su ostrvska zamlja sa preko 1.200 ostrva od kojih je naseljeno svega 200, sa veoma malom populacijom stanovništva ( oko 30.000 ). Ostrva koralnog porekla obiluju bujnom vegetacijom tropskog pojasa, belim sitnim peskom i kristalno čistim morem, tako da je ronjenje u vodama Maldiva fascinantan doživljaj.

Kuba i Meksiko

Kuba i Meksiko

4*

HAVANA: Havana (na španskom jeziku San Cristóbal de La Habana) je glavni grad Kube. Sa 2,2 miliona stanovnika, je četvrti najveći grad na Karibima (posle Karakasa, Marakaiba i Santo Dominga). Do komunističke revolucije pedesetih godina prošlog veka Havana i Kuba su bili epicentar turizma na Karibima, a to su ponovo postali i 40 godina kasnije, kada se Kuba ponovo okrenula turizmu. U Staroj Havani je sačuvan veliki broj građevina iz doba španske kolonizacije, epoha baroka, neoklasicizma i art dekoa, tako da je od 1982.

Sardinija

Sardinija

Sardinija - na zapadnoj obali Italije prostire se ova lepotica Mediterana. Prelepo mesto sa divnom klimom, prelepim plažama i morem. Kaljari je glavni grad ostrva, nalazi se u južnom zalivu Sardinije u glavnoj ostrvskoj luci. Poznat još iz rimskog doba i predstavlja jedan od glavnih ulaza na ostrvo. Stari grad Kaljarija je čaroban, a ne treba zaobići ni pogled na ceo grad sa Bastione San Remy, sa koje ćete, između ostalog, videti i Španski zamak i katedralu iz 13. veka na Piazza Palazzo.

Kipar

Kipar

Kipar ili Afroditino ostrvo, prema predanju ovde se iz morske pene rodila grčka boginja ljubavi. Kipar ima jako razvijen turizam zahvaljujući bogatoj istoriji, lepo uređenim letovalištima - na čijim ulicama se mogu videti mnogi luksuzni automobili, ljubaznim i odmerenim ljudima, kvalitetnim, dobro opremljenim hotelima, toploj mediteranskoj klimi, prelepim plažama, zanimljivim dešavanjima kako na plažama tako i u noćnim klubovima, kvalitetnom vinu, dobrom šopingu.

Japan

Japan

Japan (Nihon zvanično) je ostrvska carevina na Dalekom istoku. Po površini Japan je 63. država u svetu. Površina Japana je 377.873 km². Japan je na zapadu od Rusije, Severne i Južne Koreje odvojen Japanskim morem, a na jugozapadu od Kine ga razdvaja istočnokinesko more.

Tihi okean zapljuskuje Istočnu stranu Japana. Glavni i najveći grad je Tokio, a ostali veći gradovi su Jokohama, Osaka, Saporo, Nagoja, Kjoto, Kobe, Fukuoka, Saitama i Kavasaki.

 

Kipar

Kipar

Kipar - "Afroditino ostrvo" kako ga još nazivaju, je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Mediterana - Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale, na raskrsnici tri kontinenta: Evope, Azije i Afrike. Kipar je četvrto ostrvo po veličini posle Sicilije, Sardinije i Korzike. Na ovom ostrvu još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Sa sredozemnom klimom i sa oko 340 sunčanih dana godišnje, ovo je najosunčanija država u ovom delu sveta.

Pages