10 najpoznatijih banja u Srbiji

Srbija je jedna od zemalja koje su vrlo bogate termo mineralnim izvorima i banjama, ali su zbog sistema rukovođenja banjama u okviru zakonskih regulativa banje pretrpele strahovito razaranje. Ko je kriv za to nije vreme ni mesto da se debatuje, takođe i šta dalje oko tog pitanja...

Banje u Srbiji se u poslednje vreme brže ili sporije razvijaju, uglavnom zahvaljujući domaćem kapitalu i sve većem interesovanju građana da provedu vikend ili sedmicu putujući u Srbiji. Niču novi hoteli a u privatnom smeštaju sve je manje bakica koje na ulici nude smeštaj, a sve više moderne smeštajne jedinice sa savremenom opremom i nameštajem za dobar odmor. Banje u Srbiji nude sve više zabave, ima dobrih restorana, organizuju se redovni izleti i povremeno već poznati festivali. Koje su banje u Srbiji najposećenije. Nabrojaćemo ih po regijama:

Banje u Vojvodini:

Banja Kanjiža: Banja je udaljena od Beograda cca 200km. Tremperatura vode cca 60%. Banja je pogodna i leči oboljenja kao što su reuma, oštećenja nervnog sistema, sportske povrede.

Najpoznatiji smeštajni objekti su:

  • Rehabilatacioni centar Aquamarin:  to je kompleks hotela i rehabilatcioni centar u kojem se nalaze 2 bazena, sauna i drugi sadržaj. U okviru kompleksa se nalazi i sportska sala. Van objekta se nalaze tenis tereni.

 

Banja Junaković: Udaljena je od Beograda oko   km. Nalazi se u Apatinu